Bemutatkozik a Cseperedő Bölcsőde

„Szeresd a gyermeket! A gyermek gyenge tő,
Friss fakadó rügyet szelíden rengető.
Ha ápolója nincs: elcsenevész, lehull!
Mindig vigyázz reá! Állj melléje támaszul.
Fogd meg a romboló viharnak ostorát,
Ne csapkodja vadul azt a kis zsönge fát,
Ne bántsad a jövő szendergő képeit –
Töröld le gyöngéden a gyermek könnyeit! „

 -Pósa Lajos-

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Táborfalvai Cseperedő Bölcsőde honlapján!

 A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás részeként a gyermekek napközbeni ellátásának egyik formája. A bölcsőde a családban nevelkedő – 20 hetestől – 3 éves korú gyermekek szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Ha a gyermek a 3. évét betöltötte, a bölcsődei gondozási-nevelési év végéig maradhat a bölcsődében.

2021. szeptember 16-án nyitotta meg kapuit a Táborfalvai Cseperedő Bölcsőde.  Egy tágas, minden szempontból igényesen kialakított, európai színvonalú, épületben, két csoportban fogadjuk a gyermekeket. Az intézmény 26 paróságnak nyújt férőhelyet és minden feltétel adott ahhoz, hogy egy modern, esztétikusan berendezett, biztonságos környezetben neveljük a település legkisebb gyermekeit.  A Süni és Nyuszi csoportban, öt kisgyermeknevelő és egy dajka fogadja a hozzánk érkező bölcsődéseket.

Munkatársaink kedves, jól képzett, lelkes szakemberek, célunk a magas színvonalú gyermekellátás biztosítása. Arra törekszünk, hogy a szülőkkel együtt jó hangulatú, családias légkörű, otthonos, a szakmai elvárásoknak megfelelő gyermekcsoportokat alakítsunk ki, ahol biztosított a gyermekek harmonikus testi-lelki fejlődése.

Intézményünkben barátságos, világos játszószobák találhatók, melyekhez tágas, füvesített játszóudvar kapcsolódik. A berendezési tárgyak a gyermekek biztonságos szabad mozgását, önfeledt, szabad játékát szolgálják.

A kisgyermekek legfontosabb tevékenysége a játék, melynek során számos ismeretre tesznek szert. Fontos, hogy a kisgyermeknevelőkkel való közös játékban, vagy bármely, kreativitást fejlesztő tevékenységben örömmel, vidáman vegyenek részt, elfogadjanak bennünket.

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való folyamatos kapcsolattartást, kommunikációt a bölcsődei, illetve otthoni eseményekkel kapcsolatban, hiszen ezek a gyermekek a nap jelentős részét töltik intézményünkben.

A bölcsődei élet megismerését szolgálják a szülőkkel töltött közös programok, kézműveskedés, mézeskalács díszítés, szülőcsoportos foglakozások.

Nagy szeretettel várjuk Cseperedő Bölcsődénk iránt érdeklődő szülőket és gyermekeiket intézményünkbe!

 

Omelkáné Csernai Andrea                                                                              Páll Krisztina

Intézményvezető                                                                                           Szakmai vezető