Ovi-foci pálya átadó

Első szülői értekezlet

Pillanatképek a ballagásról

Ballagás 2015.

Egészség témahét

Hétfő

Az Örkényi Mentőállomás szakemberei megismertették velünk munkájukat,
megnéztük a mentőautót és bemutatták az elsősegélynyújtást

 

Kedd

Dr. Bölöni István fogorvos a fogápolásról mesélt nekünk

 

Szerda

Ki sütötte a legfinomabbat?

 

Csütörtök

Érdekességek az öko-buszban

 

Péntek

Játékos vetélkedők, torna, fut az óvoda, egészséges falatkák

Nyílt nap a Ficánka csoportban

Egészség témahét

Szakmai továbbképzés

2015. április 24-én (pénteken) szakmai továbbképzés miatt az óvoda zárva lesz.

Kérem, aki nem dolgozik és meg tudja oldani, ezen a napon tartsa otthon gyermekét. Természetesen, azok részére, akik nem tudják megoldani gyermekük elhelyezését, ügyeletet tartunk.

Megértésüket köszönöm!


                                        Óvodavezető

Tavaszi szünet

Húsvét témahét a Ficánka csoportban

    

A mi óvodánk

Óvodánk 5 csoporttal működő önálló intézmény.
Fenntartója: Táborfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete.
Intézményünk, településünk központjában, védett, zöldövezeti környezetben helyezkedik el.
Korszerű, sok fával körülvett udvarunk mellett, a szomszédságunkban lévő kiserdő megfelellő mozgás, és játszó területet biztosít az idejáró gyermekeink számára.

 Férőhelyeink száma: 130 fő, szeptemberben 102 kisgyermekünk érkezett, jelenleg 111-en vagyunk.
A férőhelyek számától függően fogadjuk azokat a 2, 5 éves korú gyermekeket, akik fél éven belül betöltik a 3. életévüket.
Épületünk külső és belső felújításon ment keresztül, csoportszobáink tágasak, világosak, esztétikusak, otthonosak és jól felszereltek.

Két éve elkészült a Só szobánk, mely reméljük, betölti egészségmegőrző- és megelőző szerepét.
Az idei évben egy újabb gyöngyszemmel gyarapodik óvodánk. Az OVI-FOCI pályázat keretében hamarosan elkészül a 6x12 méteres műfüves focipályánk, mely nemcsak a gyermekek mozgásigényét, mozgásfejlesztését szolgálja, a sportolásnak, szabadidős tevékenységeknek ad helyet, hanem a családi sportnapok színtere is lesz.

Mosdóhelyiségeink a mai kornak megfelelőek, biztosítva a gyermekek részére az intimitást.

Nevelőtestületünk több éves szakmai gyakorlattal rendelkező óvodapedagógusokból és dajkákból áll, rendszeres önképzéssel igyekszik megfelelni korunk társadalmi és szakmai kihívásainak. Munkánkat gyógypedagógus, utazó logopédus és beszédfejlesztő segíti.

Befogadó szemléletünkhöz híven fogadjuk az integráltan nevelhető más nevelési igényű gyermekeket.
Nevelőmunkánk a helyi hagyományokra, művészetekre épül. Valljuk, hogy a gyermekek, a tevékenységek során szerzett tapasztalatok, élmények alapján tanulnak, s általuk fejlődnek. Ennek elsődleges terepe a játék és a teljes óvodai élet. Ezért minden lehetőséget kihasználunk óvodánk szűkebb és tágabb környezetében, hogy minél több tevékenységben, élményben vegyenek részt az idejáró gyermekek. Ezt szolgálják, azok a színes, gazdag programok is, melyeket egész évben biztosítunk számukra: Ősz kincsei projekt; Téli ünnepek projekt; Bábszínház látogatás; Úszásoktatás, vízhez szoktatás; Jeles napjaink Téma hetei…(és még sorolhatnám).

Intézményünk helyzetéből adódóan kiemelt feladatként kezeljük a gondozást - szokások kialakítását, az egyéni bánásmódot, egészséges életmód kialakítását, a helyi hagyományok ápolását és a gyermekvédelmet.
Igyekszünk szoros, jó kapcsolatot kialakítani a szülőkkel, szeretnénk minél jobban bevonni őket nevelőmunkánkba, amit óvodánk nyitottsága lehetővé is tesz.

Célunk: a tanulási képességek elsajátítása, alapkészségek, kulcskompetenciák megfelelő birtoklása révén gyermekeink nyitottabb, alkalmazkodó, kreatív fiatalokká váljanak.

„Továbbra is arra törekszünk, hogy a szivárvány sokszínűségével: a művészetek eszközeivel közvetítsük az esztétikaiértéket, s gyermekeink humorral teli, vidám légkörben, változatos tevékenységekkel, játékosan töltsék el óvodás éveiket.”

 

                                                                   óvodavezető

Navigáció
Dokumentumok
- A mi óvodánk
- Házirend
- SzMSz
- Pedagógiai program
- Különös közzétételi lista
- Hasznos információk
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 40
· Legújabb tag: sanchopex